Home » Borttagning » Hur tar man bort Grod Ransomware hot

Hur tar man bort Grod Ransomware hot

Hur tar man bort Grod Ransomware?

Läsarna började nyligen att rapportera följande meddelande som visas när de startar sin dator:

Uppmärksamhet!
Oroa dig inte, du kan returnera alla dina filer!
Alla dina filer som bilder, databaser, dokument och andra viktiga krypteras med starkaste kryptering och unik nyckel.
Den enda metoden för att återvinna filer är att köpa dekryptera verktyg och unik nyckel för dig. ] Denna programvara kommer att dekryptera alla dina krypterade filer.
Vilka garantier har du?
Du kan skicka en av dina krypterade filer från din dator och vi dekryptera den gratis.
Men vi kan dekryptera endast 1 fil gratis. Filen får inte innehålla värdefull information. ] Du kan få och titta video översikt dekryptera verktyg:
hxxps://vi .tl/ t-7YSRbcuaMa
priset på privat nyckel och dekryptera programvara är $980.
Rabatt 50% tillgänglig om du kontaktar oss först 72 timmar, det är priset för dig är $490. ] Observera att du aldrig kommer att återställa dina uppgifter utan betalning. ] Kontrollera din e-post ”spam” eller ”Junk” mapp om du inte får svar mer än 6 timmar. ] För att få denna programvara behöver du skriva på vår e-post:
restorefiles@firemail. cc
reservera e-postadress för att kontakta oss:
gorentos@bitmessage. ch
ditt personliga ID:

[ ] [ ] är ännu en variant av cyberhotet. Ransomware infiltrerar ditt system, via listighet och subtilitet. Och, så snart den sätter sig, inträder korruptionen. Verktyget använder RSA-krypteringsalgoritm för att låsa dina data. Ja, det låser varje fil, du håller på din dator. Det inkluderar, föreställer, musik, Videos, arkiverar, dokument. Allt faller under Ransomware kontroll. Den Grod Hot lägger till ”. grod’ förlängning, i slutet av varje fil. Sålunda, stelnar sitt grepp över allt, du har på datorn. Som ett exempel, en bild som heter ”Yes. jpg” blir ”Yes. jpg. [ ]. ’ När det händer är det inte längre tillgängligt. Du kan inte öppna den eller använda den. Det enda sättet att ändra på det, och återta kontrollen, är via en speciell nyckel. ”Den bara metod av återvinna arkivera är till köpa minskas redskap och unik nyckel till deras.” För att få stöd dekrypteringsnyckel, måste du betala en lösensumma. Det kommer att kosta dig $980. För att ytterligare locka dig till att betala, den Grod infektion erbjuder en rabatt. ”Rabatt 50% tillgänglig om du kontaktar oss först 72 timmar, det är priset för dig är $490.” Inte falla för det. Den Ransomware snurrar ett nät av lögner, och hoppas du faller för det. Heed experter råd, och inte betala dessa människor en dime. Kontakta dem inte. Inte nå ut till dem alls. De kan hävda att efterlevnad löser dina problem, men det är inte fallet. Efterlevnad är inte vägen att gå. Om du följer, du ställer dig upp för ånger. Gör det inte.

]

Hur blev jag smittad med?

Grod hotet använder bedrägeri för att invadera. Det vänder sig till den gamla men guld invasiva metoder. Och framför allt, bytesorganismer på din slarv. Dess vanliga upptåg inkluderar följande. Låtsas vara en falsk system-eller programuppdatering. Som, Java eller Adobe Flash Player. Lurar bakom korrumperat golfbanan, tomten eller torrents. Eller, med hjälp av freeware och spam e-post. Dessa är bland de vanligaste knepen, Grod kan tillgripa. Och även om det verkar som det har sin Pick, alla dessa tricks delar ett gemensamt behov. Ingen kan bevisa framgång, om du är försiktig. Infektionen förlitar sig på din distraktion, brådska och naivitet. Det behöver du t hoppa göra någon due diligence. Att förlita sig på tur, och lämna ditt öde till slumpen. Om du gör det ökar du oddsen för dess lyckade infiltration. Så, inte! Tvinga inte, men i stället, ta motsatt förhållningssätt. Ta dig tid att vara extra vaksam. Kom ihåg tat uppmärksamhet går en lång väg, och kan spara massor av frågor. Försiktighet hjälper dig att hålla infektioner ur ditt system. Och, slarv leder till Grod slingrande sin väg in. Gör rätt val.

ta bort Grod

Varför är Grod farligt?

Efter Grod strejker, och låser allt, det lämnar dig en anteckning. En lösen anmärkning, som kallas ”_readme. txt”. Det öppnar med ”oroa dig inte, du kan returnera alla dina filer!” Cyberbrottslingar bakom sig, syftar till att komminister en falsk känsla av säkerhet. Köp inte in i den. Du arbetar med människor, som krypterade dina filer. Människor, som försöker pressa dig för pengar över deras release. Låt dem inte dra nytta av din rädsla och godhet. Som sagt, efterlevnad kommer att ge något annat än ångra din väg. Gör dig själv en tjänst, och inte ta den vägen. Ska vi undersöka dina alternativ, om du gör det? Säg, du betalar upp. Vad händer då? Du väntar på att få den dekrypteringsnyckel som utlovades. Men vad händer om de inte skickar det? De gav dig noll garantier att när betalningen är klar, du får det. Allt du fick var deras ord. Och, Cyber kidnappare är knappast människor, kan du lita på att hålla sitt löfte. De kan välja att dubbelkorsa dig, få dina pengar och skicka ingenting. Och även om de skickar dig en nyckel, kan det visa sig värdelös. Det kan vara fel nyckel, en som inte låser upp dina filer. Det finns för många variabler, när det gäller att hantera dessa människor. Ta inga chanser! Inte uppfyller kraven. Det är en tuff uppmaning att göra, men det är den rätta. Det finns inte tillräckligt med sätt att betona detta. Att följa är ett misstag. Gör det inte.

Grod instruktioner för borttagning

STEG 1: döda den skadliga processen

Steg 2: avslöja dolda filer

steg 3: lokalisera startplatsen

steg 4: Recover Grod krypterade filer

STEG 1: stoppa den skadliga processen med Windows Task Manager

 • Öppna Aktivitetshanteraren genom att trycka på CTRL + SHIFT + ESC tangenter samtidigt
 • Lokalisera processen för ransomware. Tänk på att detta vanligtvis är en slumpmässig genererad fil.
 • Innan du dödar processen skriver du namnet på ett textdokument för senare referens.

end-malicious-process

 • Leta upp alla misstänkta processer som är associerade med Grod krypterings virus.
 • Rätt klick på det förlopp
 • Öppna filplats
 • Avsluta process
 • Ta bort katalogerna med de misstänkta filerna.
 • Har i åtanke att processen kan döljas och mycket svårt att upptäcka

STEG 2: avslöja dolda filer

 • Öppna valfri mapp
 • Klicka på ”organisera”-knappen
 • Välj ”mapp och sökalternativ”
 • Välj fliken ”Visa”
 • Välj ”Visa dolda filer och mappar” alternativet
 • Avmarkera ”Dölj skyddade operativsystemfiler”
 • Klicka på ”Apply” och ”OK”-knappen

STEG 3: lokalisera Grod kryptering virus startplats

 • När operativsystemet läses in trycker du samtidigt på knappen Windows-logotypen och R -tangenten.

win-plus-r

Beroende på ditt OS (x86 eller x64) navigera till:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] eller
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] eller
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]

 • och ta bort visningsnamnet: [RANDOM]

delete backgroundcontainer

 • Öppna sedan Utforskaren och navigera till:

Navigera till mappen %appdata% och ta bort den körbara filen.

Du kan alternativt använda din msconfig Windows-program för att dubbelkolla exekveringspunkten av viruset. Tänk på att namnen i din maskin kan vara annorlunda eftersom de kan genereras slumpmässigt, det är därför du bör köra någon professionell scanner för att identifiera skadliga filer.

STEG 4: återskapa krypterade filer?

 • Metod 1: den första och bästa metoden är att återställa data från en nyligen säkerhetskopia, om du har en.

windows system restore

 • Metod 2: fil återvinning programvara

-Vanligtvis när Ransomware krypterar en fil som den först gör en kopia av den, krypterar kopian och sedan tar bort originalet. På grund av detta kan du försöka använda fil återvinning programvara för att återställa några av dina originalfiler.

 • Metod 3: skugg volym kopior -som en sista utväg kan du försöka återställa dina filer via skugg volym kopior. Öppna skuggan Explorer -delen av paketet och välj den enhet som du vill återställa. Rätt klick på någon arkivera du vilja till restaurera och klick exportera på den.
 • This article was published in Borttagning. Bookmark the permalink for later reference by pressing CTRL+D on your keyboard.
  Real Time Web Analytics

  © 2021 borttagningvirus.com. All Rights Reserved. Kontakt. Disclaimer. Logga in