Home » Borttagning » Ta bort Borontok Ransomware (+ File Recovery)

Ta bort Borontok Ransomware (+ File Recovery)

Hur ta bort Borontok Ransomware?

Läsare som nyligen börjat rapportera följande meddelande visas när de startar sin dator:

UUID:
Skicka 20 BTC till denna adress:
3P8nU1oLe23DtSuzFQMoVJdqcJA6xKnVJC
.
Förhandla? kontakta: info@borontok.uk
[**********]
Ange den TX ID BTC redan om du skickat bitcoin…
[Check]


Borontok infektionen, även stavat B0r0nt0K, är en del av familjen ransomware. Det går också under namnet Rontok. Och det har att göra med förlängning, du fastnar med, när det slår. Så snart verktyget kvittar, inträder korruption. Verktyget använder krypteringsalgoritmer för att låsa dina filer. Det griper kontroll över varenda en. Arkiv, dokument, musik, videor och, naturligtvis, bilder. Allt du har på datorn, krypteras. Verktyget läggs tillägget ’.rontok’ i slutet av varje fil. Således vänder dina data helt oanvändbart. En musikfil som kallas ’today.mp3’ förvandlas till ’ today.mp3.rontok.’ Och när det händer, kan du inte längre komma åt den. Det enda sättet att ta bort krypteringen är via unik dekrypteringsnyckel. Och för att få det, måste du betala en lösensumma. Det är en klassisk utpressning system. Till skillnad från andra ransomware hot, med Borontok, får du inte den klassiska hotbrev. Det inte är en textfil, kan du hitta på skrivbordet, och varje drabbade mapp. Det blir genereras på skärmen i ett webbläsarfönster, och innehåller din UUID. Du behöver det UUID, senare när du besöker sidan Borontok .uk. Sidan innehåller erbjuder ett inloggningsformulär. Och, du förväntas mata in ditt ID. En, infektionen gav dig, efter det encrypred dina filer. Processen är som följer. När du anger UUID, får du ett meddelande som uppmanar dig att betala 20 Bitcoins som lösen. Du får 3 dagar, och du måste göra det via formuläret på deras webbplats. Om du inte, och inte lyder på något sätt, hotar de ta bort dina filer. I fall du är osäker, 20 Bitcoins uppgår till ca 75 tusen US-dollar. Du läste rätt. Det säger tusen. Dessa människor är inte ens värt en enda dollar från dig. De ger en lista på krav för dig, men ger inga garantier. Inte betala dem en mindre förmögenhet. Följ inte deras krav. Inte kontakta dem. Inte nå ut till dem på något sätt. INTE överensstämmer. Överensstämmelse garanterar dig ingenting men beklagar.

Hur jag bli smittad med?

Borontok verkar visas ur luften, en dag. Och det beror på att det använder knep för att invadera oupptäckt. Det glider av dig, obemärkt, jagar på din distraktion, brådska och naivitet. Och, med hjälp av de gamla men guld invasiva metoderna. Infektionen kan låtsas vara en uppdatering av system eller program. Det kan gömma sig bakom freeware, skadade länkar, webbplatser eller torrents. Och, naturligtvis, det kan vända spam e-post för hjälp. Du får ett e-postmeddelande som verkar vara berättigade på ytan. Det kommer från en känd källa, som ett välkänt företag. FedEx, DHL, Amazon du fattar poängen. Om du öppnar e-postmeddelandet, hävdar det måste du bekräfta vissa information eller ett köp. Eller kontrollera en faktura. Och, det uppmanar dig till att klicka på en länk eller hämta en bifogad fil. Om du gör, sluta du med Borontok äta på ditt system. Ge inte till godtrogenhet. Inte rusa, och lita på turen. Alltid gör din due diligence. Ta dig tid att vara noggrann. Vaksamhet räcker långt, och det kan spara oräkneliga problem. Kom ihåg att. Försiktighet hjälper dig att undvika problem, medan slarv bjuder in dem i.

ta bort Borontok

Varför är Borontok farliga?

Betala inte cyber kidnapparna! Inte uppfyller deras krav. Det kommer inte sluta bra för dig. Låt oss undersöka dina alternativ, skall vi? Vad händer en gång Borontok hot strejkerna? Du står inför ett val. Måste du bestämma om du vill följa, eller inte. Lyssna experternas råd och inte. Här är kruxet. Alla, du måste gå, är uttrycka av cyberbrottslingar. De ger inga garantier bara löften. Ja, de lovar att skicka dig dekrypteringsnyckeln, du behöver, när du betalar. Men vad händer om de inte? Vad händer om de få pengarna och skickar inget? Det är ett giltigt alternativ. Sedan, du saknar 75 000 personer US-dollar, och dina filer förblir låsta. Det finns ett annat alternativ. Utpressare, i själva verket skickar en dekrypteringsnyckel. Endast, när du applicerar den, kan du upptäcka att det är fel. Så igen, du har mindre pengar och dina data förblir låst. Och, vad tror ni är din bästa scenariot? Du betalar, få nyckeln, och det fungerar? Tja, vad då? Ja, kryptering, men infektionen som utfört det. återstår. Vad händer om det slår igen, bara några minuter när du låser upp din data? Är det en chans som du är villig att ta? Inte betala dessa människor en dime. Slösa inte din tid, energi och pengar. Inte överensstämmer med deras utpressning system.

Borontok borttagning instruktioner

STEG 1: Döda skadliga processen

Steg 2: Visa gömda filer

Steg 3: leta upp startplatsen

Steg 4: återställa Borontok krypterade filer

STEG 1: Stoppa skadliga processen med Aktivitetshanteraren

 • Öppna din Aktivitetshanteraren genom att trycka CTRL + SKIFT + ESC nycklar samtidigt
 • Leta upp processen för ransomware. I åtanke att detta är vanligtvis ha ett slumpmässigt genererat fil.
 • Innan du dödar processen, skriv namnet på en textdokument för senare referens.

end-malicious-process

 • Leta upp några misstänkta processer associerade med Borontok kryptering Virus.
 • Högerklicka på processen
 • Öppna filsökväg
 • Avsluta Process
 • Ta bort kataloger med misstänkta filer.
 • Ha i åtanke att processen kan vara gömmer sig och mycket svårt att upptäcka

STEG 2: Visa gömda filer

 • Öppna valfri mapp
 • Klicka på ”organisera” knappen
 • Välja ”broschyren och söka optionerna”
 • Välj fliken ”Visa”
 • Välj ”Visa dolda filer och mappar”
 • Avmarkera ”Dölj skyddade operativsystemfiler”
 • Klicka på ”Apply” och ”OK”-knappen

STEG 3: Leta upp Borontok kryptering Virus startplatsen

 • När operativsystemet laddas Tryck samtidigt på Windows Logo-knappen och R -knappen.

win-plus-r

Beroende på ditt OS (x86 eller x64) navigera till:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] eller
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] eller
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]

 • och ta bort displayen namn: [RANDOM]

delete backgroundcontainer

 • Sedan öppna din explorer och navigera till:

Navigera till mappen %appdata% och ta bort körbara.

Alternativt kan du använda din msconfig windows-program att dubbelkolla körpunkten av viruset. Snälla, ha i åtanke att namnen i din maskin kan vara olika eftersom de kan genereras slumpmässigt, det är därför du bör köra någon professionell scanner för att identifiera skadliga filer.

STEG 4: Hur att återställa krypterade filer?

 • Metod 1: Den första och bästa metoden är att återställa dina data från en nyligen gjord säkerhetskopia, i fall att du har en.

windows system restore

 • Metod 2: File Recovery Software – vanligtvis när ransomware krypterar en fil som det först gör en kopia av det, krypterar kopian och sedan tar bort originalet. På grund av detta kan du försöka använda fil återvinning programvara för att återställa några av originalfilerna.
 • Metod 3: Volym skuggkopior – som en sista utväg kan du prova att återställa dina filer via Volym skuggkopior. Öppna Shadow Explorer

en del av paketet och välj den enhet som du vill återställa. Högerklicka på alla filer du vill återställa och klicka på Exportera på den.

This article was published in Borttagning. Bookmark the permalink for later reference by pressing CTRL+D on your keyboard.
Real Time Web Analytics

© 2019 borttagningvirus.com. All Rights Reserved. Kontakt. Logga in