Home » Rootkits » ZeroAccess Botnet krympling, men inte död

ZeroAccess Botnet krympling, men inte dödZeroAccess_Botnet

ZeroAccess rootkit, även känd som Sirefef eller max ++, är en trojansk häst dator malware som infekterar Windowsoperativsystem. Det dök upp i sommaren 2011 och för närvarande ZeroAccess botnet är en av de största kända peer-to-peer botnet som finns med en befolkning drygt 2 miljoner infekterade datorer. Det finns ingen central kommando eller en större kontroll server för ZeroAccess, som utgör en stor utmaning för någon försöker sinkhole botnet

infektionen kan användas för att ladda ner andra malware på en angripen dator eller bilda ett botnet utnyttjas främst i Bitcoin gruvdrift eller klicka bedrägeri, medan det fortfarande är dolda i system-systemet med hjälp av rootkit tekniker.

Myndigheterna i Europa kombinerade insatser med Microsoft Corp nyligen att föra ner ”ZeroAccess” infektionen. Botnät ”avbryts,” inte ”helt förstörd”, Microsoft självt medger att de ”inte väntar sig att helt eliminera ZeroAccess botnet på grund av komplexiteten i hot.” Detta är Microsofts åtta botnet takedown operation under de senaste tre åren.

forensics lab

Med hjälp av Federal Bureau of undersökningen USA och Europeiska Cybercrime centrum ledde Microsoft till stängningen av de servrar som distribuera skadlig programvara som har smittat nästan 2 miljoner datorer över hela världen. ZeroAccess botnet masters tjänar nästan 3 miljoner dollar varje månad från det. Microsoft tog över kontrollen av 49 domäner är associerade med ZeroAccess botnet och som förlamar betydligt botnät, men mycket mer insatser krävs för att utrota rötterna till det onda.

Om du vill se till att du inte är smittade med denna parasit, rekommenderar jag dig att använda ett välrenommerat antimalware program och alltid bo upp till datum.

This article was published in Rootkits. Bookmark the permalink for later reference by pressing CTRL+D on your keyboard.
Real Time Web Analytics

© 2020 borttagningvirus.com. All Rights Reserved. Kontakt. Logga in